23 aprilie 2011

Dor de păturică

Am tot vorbit de păturică(aici, aici, aici, aici), dar fiind un element atât de intrinsec naturii ştefăniciene, subiectul revine şi revine şi revine iară.

Din nou, a venit momentul spălării păturicii, şi de data asta personajul n-a fost pe fază ca să o salveze din maşina de spălat. Mama a spălat păturica şi a pus-o pe calorifer la uscat, dar baiul e că vremea s-a mai încălzit şi centrala nu mai porneşte aşa de des, aşa încât seara ne-a prins cu păturica udă.
Am amânat noi cât de mult am putut momentul de nani, dar s-ar părea că oricât de obosit ar fi, nu renunţă el cu una cu două la păturică. I-am dat alte trei păturici, l-am luat în braţe, l-am pus pe picioare, în pătuţul lui, în patul nostru, l-am ţinut şi la verticală şi la orizontală şi la azimut şi la ce nu l-am mai ţinut, nu-i păturica şi pace, volumul la maxim, tropăială din picioare în pătuţ, zbătut în braţe ca un leu în cuşcă, aruncat cu mânuţele în stânga şi-n dreapta şi-apoi în sus şi-n jos, el una şi bună, păturica şi alta nu!
La un moment dat, şi-a strigat mama şi şi-a găsit un pic de alinare în braţele ei, s-a lăsat pus în patul mare, flancat pe laterale de părinţi, şi s-a mai liniştit un pic. De supărare că n-are păturica, a lăsat şi suzeta din guriţă şi aşa, stând între noi, a început să ne vorbească - nu l-am mai auzit niciodată vorbind aşa de mult (nu că n-ar avea cu cine semăna) - şi să ne scociorască bine când pe unul când pe celălalt prin ochi, prin nas, prin gură, prin păr, prin urechi. Şi uite-aşa, vorbindu-ne şi împungându-ne şi suspinând, a adormit într-un final (după ce am adormit noi amândoi).

Peste noapte păturica s-a uscat. A doua zi dimineaţa, la puţin timp după trezire, mami i-a dat băieţelului păturica şi, cu păturica în braţe, s-a întins pe covor în living şi ... a adormit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu